DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2078829-1,58%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Haluk Levent duyurdu: ‘AHBAP’ olarak helikopter kiralıyoruz

Haluk Levent duyurdu: ‘AHBAP’ olarak helikopter kiralıyoruz

ABONE OL
Ağustos 5, 2021 21:00
Haluk Levent duyurdu: ‘AHBAP’ olarak helikopter kiralıyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ad826x90
ad826x90

Türkiye’deki orman yangınları 9’uncu gününe girdi. Söndürme çalışmaları aralıksız devam ederken; AHBAP Derneği’nin kurucusu sanatçı Haluk Levent (52) ise Türkiye’nin birçok bölgesinde günlerdir devam eden orman yangınlarına havadan müdahale için helikopter kiraladıklarını açıkladı.

KAZAKİSTAN’DAN HELİKOPTER KİRALIYORLAR

Twitter hesabından açıklama yapan Levent, helikopterin Kazakistan’dan kiralandığını ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile koordineli çalışılacağını ifade etti.

Konuyla ilgili konuşan Haluk Levent, “Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri ile görüştük. AHBAP Derneği olarak Kazakistan’dan geniş su deposu olan 1 helikopter kiralıyoruz. En az 5 gün kalacak. Marmaris bölgesine göndereceğimiz helikopter Orman Müdürlüğü ekipleri ile koordineli çalışacak. Umarım bir aksilik çıkmaz.” dedi.

ad826x90

“BİNLERCE YORUM GELDİ, ŞAŞIRDIM”

Ardından bir paylaşımda daha bulunan Levent, “Bilgi açısından yazayım; Türkiye’de her şirket, bazı kurum, dernek ve şahıslar kamu yararına uçak, helikopter kiralaması yapabilir. Bakanlıklar da kiralama yaparlar. Belediyeler de… Bir anda binlerce yorum geldi, şaşırdım.” ifadelerini kullandı.

“YAPMAYIN, ETMEYİN!”

Ünlü sanatçı, son olarak, “Devletin kanunları çerçevesinde, Devletin onay verdiği dernek ile, Devletin izin verdiği basit helikopter kiralama işini paylaştık. Vay arkadaş… Devlet ile karşılaştırılıyoruz. Yapmayın, etmeyin! Devlet kurumları ile koordinasyonda olmasak bunu yapamazdık. Gerçekten üzülüyoruz” şeklinde konuştu.

“HAYDİ, ANNEMİZE GİDELİM!” DEMİŞTİ

Sanatçı Haluk Levent, geçtiğimiz günlerde ise Antalya’nın Manavgat ilçesindeki yangında tedavi için biriktirdiği parasını kaybeden 60 yaşındaki kanser hastası Cemile Öner için harekete geçmişti

Kısa sürede sosyal medyada gündem olan ve yardım çağrıları yapılan Cemile Öner’in yaşadıklarını öğrenen Levent, Twitter hesabından AHBAP Derneği’ni etiketlemişti. Öner’in gözyaşlarına sessiz kalmayarak harekete geçen şarkıcı, “Haydi, annemize gidelim!” çağrısında bulunmuştu.

MANAVGAT’TA GAMZE ÖZÇELİK’LE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Levent, Manavgat orman yangını sonrası bölgeye yardım götürmüş ve Umuda Koşanlar Derneği’nin kurucusu Gamze Özçelik ile bir araya gelmişti.

ad826x90

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.