DOLAR 32,3492 0.29%
EURO 35,1153 -0.07%
ALTIN 2.310,541,46
BITCOIN 22937433,74%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Son dakika haberler: Manzara ortada! ‘Birileri çıkmış ‘polis nerede’ diyor’

Son dakika haberler: Manzara ortada! ‘Birileri çıkmış ‘polis nerede’ diyor’

ABONE OL
Ağustos 7, 2021 21:24
Son dakika haberler: Manzara ortada! ‘Birileri çıkmış ‘polis nerede’ diyor’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ad826x90
ad826x90

Türkevleri Mahallesi’nde etkili olan orman yangını, rüzgar ve farklı bölgelere saçılan kozalak parçalarının tutuşması nedeniyle geniş bir alana yayıldı. Kemerköy Termik Santrali’nin bahçesini çevreleyen tel örgülere kadar ulaşan yangınla ilgili gece boyunca yoğun mücadele sürdürüldü.

Santral çevresinde hazır bekletilen çok sayıda arazöz, itfaiye aracı, TOMA ve su tankeriyle alevlerin termik santralin ana binası ve üniteleri ile sosyal tesislere ulaşmasının önüne geçildi.

Yangın, ekiplerin çalışmasıyla yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.Öte yandan santral sahasındaki soğutma çalışmaları ve etrafındaki yanan alanlar, drone ile havadan görüntülendi. Görüntülerde alevlerin binalara az bir mesafe kala kontrol altına alınması yer alıyor.

Milas Belediye Baykanı Muhammet Tokat, yangının santrale sıçradığını sosyal medya hesabından duyurdu. Başkan Tokat, “Alevler termik santrale girdi. Santral şu an tamamen boşaltılıyor ve şimdi sirenler çalıyor” dedi.

ad826x90

Gece boyunca etkili olan rüzgar nedeniyle ekipler, zorlu anlar yaşadı. Yaklaşık 10 saat sonra, termik santralde etkili olan alevler sabah saatlerinde etkisini yitirdi. Santralde soğutma çalışmaları sürerken, ekiplerin çalışmaları, alevlerin devam ettiği 1776 nüfuslu Kıyıkışlacık Mahallesi’nde yoğunlaştı.

Bölgede, 1 uçak, 4 helikopter ile havadan, çok sayıda arazöz, su tankerleri, iş makineleri, itfaiye araçları ve 200’ün üzerinden personel ile karadan çalışmalar sürüyor.

‘BİRİLERİ ÇIKMIŞ POLİS NEREDE DİYOR’

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki yangından destek için Milas’a gelen gönüllü vatandaşlardan Mehmet Mutlu Geçer, santraldeki yangında alevlerin arasında kalıp, demir yığınına dönen TOMA’yı görünce şaşkınlık yaşadı.

Geçer, “Birileri çıkmış ‘polis nerede’ diyor. Polisler yangına müdahale etti. Görülen manzara ortada. TOMA tamamen yanmış. Burada ne itfaiyeciler ne halk ne jandarma uyudu” dedi.

GEÇİŞE İZİN VERİLMEDİ

Kemerköy Termik Santrali’ne sıçraması nedeniyle, bölgede geniş güvenlik önlemi alındı. Güvenlik tedbirleri kapsamında, Ören Mahallesi’nde bulunan termik santrale giden yol, polis ve jandarma ekipleri tarafından kapatıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından verilen talimat doğrultusunda, güvenlik tedbirleri kapsamında bölgeye araç geçişine izin verilmediği öğrenildi.

NELER YAŞANDI? TERMİK SANTRALİN ÇEVRESİNE HENDEK KAZILDI

Milas yangınında alevler, dün Kemerköy Termik Santrali’nin 1 kilometre yakınına kadar yaklaştı. Yetkililer üst düzey tedbirler alındığını, santralin çevresinde hendekler kazıldığını belirtti. Ekipler ve santral görevlileri bölgeyi alevlerden korumak için mücadelesini sürdürdü.

ad826x90

9. gündük devam eden orman yangınlıları nedeniyle, dün alevler Yeniköy Mahallesi’nde faaliyet gösteren Kemerköy Termik Santrali’nin bahçesine ulaştı.Türkevleri Mahallesi’nde etkili olan orman yangını, rüzgarın etkisi ve farklı bölgelere saçılan kozalak parçalarının tutuşmasıyla geniş bir alana yayıldı.

Yangının yerleşim bölgelerine ulaşmaması için gün boyu havadan ve karadan büyük mücadele verildi. Sarp ve kayalık arazide süren yangın, zaman zaman bölgedeki yerleşim yerlerini de etkisi altına aldı.

Hava araçlarının ve kara ekiplerinin müdahalesine rağmen ilerleyen alevler, Kemerköy Termik Santrali’nin tel örgülerini de aşarak santralin bahçesine kadar geldi.

Santral çevresinde hazır bekletilen çok sayıda arazöz, itfaiye aracı, TOMA ve su tankeriyle alevlerin termik santralin ana binası ve üniteleri ile sosyal tesislere ulaşmasını engelledi.

VATANDAŞLAR TAHLİYE EDİLDİ

Bu arada, Kemerköy Termik Santrali personeli akşam saatlerinde tahliye edildi, yanıcı ve patlayıcı maddeler dışarı çıkarıldı. Termik santralin bulunduğu yerleşkeye yaklaşık 1 kilometre mesafedeki Ören Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar da kontrollü olarak bölgeden ayrılıyor.

Bazı vatandaşların özel araçlarıyla gitmeleri nedeniyle kara yolu ulaşımı durdu, bunun üzerine askeri gemiler tahliye için sahile yanaştı.Vatandaşların bir kısmı askeri gemilerle bölgeden tahliye edildi. Bölgede kalanlar ise yangını endişeli gözlerle Ören Mahallesi sahilinden takip etti.

Ören Mahallesi’nden Sahil Güvenlik Komutanlığına ait kurtarma gemisine alınan 300’den fazla kişi Bodrum ilçesindeki Cruise Port iskelesine götürüldü. Termik santralin önünde ve mahalleye ulaşımı sağlayan güzergahta önlem alan jandarma ekipleri de bölgeye sadece söndürme çalışmasında görevli uzman ekiplerin girişine izin verdi.

“PATLAMA RİSKİ YOK”

Öte yandan, santralin patlama riskinin olmadığı açıklandı. Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ’den dün yapılan açıklamada, “Santralde bulunan hidrojen tesisleri ve hidrojen gazı boşaltılmış ve güvenlik altına alınmıştır.” bilgisi verilmişti.

Yangının, bir üst noktadaki Yeniköy Termik Santrali’ne ulaşmaması için de büyük bir mücadele ortaya konuluyor.Bölgede etkili olan rüzgar, çalışmaları zorlaştırıyor.

MSB “VATANDAŞLARIMIZ BÖLGEDEN EMNİYETLE TAHLİYE EDİLMİŞTİR”

Milli Savunma Bakanlığı, termik santralde bulunan vatandaşların bölgeden emniyetle tahliye edildiğini bildirdi.

Açıklamada, “Milas’ın Ören bölgesindeki yangın nedeniyle gece boyunca tahliye çalışmaları devam etmiş, termik santralde bulunan vatandaşlarımız Deniz Kuvvetlerimize ait çıkarma gemileriyle bölgeden emniyetle tahliye edilmiştir. Tahliye çalışmaları sorunsuz şekilde tamamlanmıştır.” ifadesi kullanıldı.

ad826x90

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.