DOLAR 32,3313 0.24%
EURO 35,0910 -0.11%
ALTIN 2.291,070,61
BITCOIN 22857151,16%
İstanbul
19°

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Odaklanmanızı sağlayacak 6 besin

Odaklanmanızı sağlayacak 6 besin

ABONE OL
Ağustos 19, 2021 07:48
Odaklanmanızı sağlayacak 6 besin
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ad826x90
ad826x90

Soya ürünleri

Omega-3 ve proteinle dolu yumurta, vücut geliştiriciler, sağlık tutkunları ve öğle yemeği aperatifleri için vazgeçilmez atıştırmalıktır. Bununla birlikte, soya ürünleri hayvansal ürünlerin faydalarına hızla yetişmektedir.

Tofu gibi soya ürünleri, yüksek düzeyde triptofan ve serotonin, gelişmiş beyin fonksiyonu ve odaklanma ile doğrudan ilişkili nörotransmiterler içerir. Bu nedenle soya ürünlerini gün içinde tüketmek odaklanmanıza yardımcı olacaktır.

Kahve

ad826x90

Pek çok çalışanın ‘Kahvemi içmeden benimle konuşma’ kupası var! Üstelik bunun iyi bir nedeni var. Bu kafein dolu içecek, beyninize gereken desteği sağlamanın hızlı ve kolay bir yoludur.

Dezavantajı ise kahvenin sadece kısa vadeli etkiler üretmesidir. Üstelik fazla kahve tükettiğinizde; titremelerden rahatsız edici baş ağrılarına ve kaygıya kadar bir dizi sağlık sorununun kapısını açmış olursunuz.

Balık

Kan basıncını düşürmek, kalp krizi olasılığını azaltmak ve Alzheimer ve artrit gibi belirli hastalıklara sahip olma riskini azaltmak için balık tüketebilirsiniz. Balık, genel beyin sağlığını destekleyen Omega-3’ler ve esansiyel yağ asitleri ile yüklüdür. Sadece kısa süreli konsantrasyon nöbetleri için değil, uzun vadede de hafızanıza yardımcı olur.

Kuruyemiş

Konsantrasyonunuzu ve genel sağlığınızı artırmak mı istiyorsunuz? Fındık, ceviz ve badem bunun için en iyi seçenekler arasında yer alıyor! Daha iyi odaklanmanıza yardımcı olan bu yiyecekleri öğünlerinize katarak, her zaman yaratıcı olabilirsiniz.

Dutsu meyveler

Ofis atıştırma listenize eklenmesi gereken bir yiyecek varsa hakkınızı çilek, yaban mersini ve böğürtlen gibi meyvelerden yana kullanabilirsiniz. Bu meyvelerin vücudun her alanında, özellikle beyin sağlığında inanılmaz derecede sağlıklı oldukları kanıtlanmıştır.

Beyin için faydaları söz konusu olduğunda, yaban mersini gösterinin yıldızıdır. Bununla birlikte, bir meyve kasesini yaban mersini, ahududu, böğürtlen ve çilek ile kolayca doldurarak bir dizi sağlık yararından aynı anda faydalanabilirsiniz.

Zerdeçal

ad826x90

Zerdeçal baharatının aktif maddesi olan kurkumin, beyin fonksiyonlarını iyileştirici güce sahiptir. Beyin-türevli nörotrofik faktör adı verilen bir büyüme hormonu, beyninizin çoğu işlevinden sorumludur. Kurkumin maddesi bu hormonun seviyelerinin artmasına yardımcı olur. Beyin-türevli nörotrofik faktördeki bir eksiklik, depresyon ve Alzheimer gibi durumlarla ilişkilendirilmiştir.

ad826x90

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.