DOLAR 32,3303 0.24%
EURO 35,0931 -0.1%
ALTIN 2.295,470,81
BITCOIN 22763680,69%
İstanbul
19°

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

UZMAN KLİNİK PSİKOLOG ESRA ÇETİN KİMDİR?

UZMAN KLİNİK PSİKOLOG ESRA ÇETİN KİMDİR?

ABONE OL
Temmuz 4, 2022 13:20
UZMAN KLİNİK PSİKOLOG ESRA ÇETİN KİMDİR?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ad826x90
ad826x90

UZMAN KLİNİK PSİKOLOG ESRA ÇETİN ANLATIYOR…

 

Ben Esra Çetin Salar. Uzman klinik psikolog olarak Bakırköy’de özel bir klinikte danışan görmekteyim. Sizlere biraz kendimden bahsedeyim. Doğma büyüme İstanbulluyum. İlk, orta ve lise hayatımı tamamladıktan sonra ilk lisansım olan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü İngilizce olarak okudum. Ardından bazı kamu ve özel kuruluşlarda görev aldım. Ancak hayalim olan meslek Psikologluk idi. Bu noktada sevdiğim, istediğim işi yapmak istediğime karar verdim. Tekrar sınavlara hazırlandım. Ve Psikoloji lisans programını kazandım. Akademik başarımdan dolayı 4 yıllık lisans programını 3 yılda bitirdim. Ardından Yüksek Lisans programına başladım. Klinik Psikoloji yüksek lisansını da tamamladıktan sonra Uzman Klinik Psikolog olarak çalışmaya başladım.

 

ad826x90

 

Çocuk, ergen ve yetişkin bireysel psikoterapi yapmaktayım. Esas uzmanlık alanım yetişkin psikoterapidir. Spesifik olarak da; evlilik, ilişki, cinsel, çift terapileri. Anksiyete bozukluğu, panik atak, depresyon, özgül ve sosyal fobiler, obsesif kompulsif bozukluklar, travma sonrası stres bozukluğu çalışmaktayım. Bu işi yaparken dikkat ettiğim hususlar; etik, ahlaki ve disiplin çerçevesinde insanı değerleri ve insanı baz alarak çalışmak. Kişilere ve durumlara hassas yaklaşarak kişinin var olan yarasını kanatmak değil, iyileştirmek dikkat ettiğim bir husustur. İşimdeki amacım; insanların ruh ve beden sağlığına tekrar kavuşturmak, onları hayat yolunda desteklemek. Ve benim en büyük mutluluğum danışanımın terapi sürecindeki iyileşmesini görmek ve “kendimi çok daha iyi hissediyorum” cümlesini duymaktır. Bu durum benim motivasyonumu arttıran en önemli faktördür.

 

 

Son olarak değerli okuyucularımıza bir kaç tavsiyeyle yazımı bitireyim. Öncelikle yolunuz her zaman sevgiden geçsin. Sevginin iyileştiremeyeceği hiç bir hastalık yoktur bu evrende. İnsanı, hayvanları, bitkileri var olan ne varsa sevin ve saygı duyun. Hayallerinizin peşinden gidin. Hiç bir zaman hiç bir şey için geç olmadığını bilin. Yeter ki isteyin ve yapın. Ve en önemlisi ruhsal ve bedensel sağlık sorunlarınız için işin uzmanlarına danışın.

Yolunuza sevgi ışık olsun. Sevgiyle kalın.

Esra Çetin Salar

 

ad826x90

ad826x90

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.