DOLAR 32,5489 -0.02%
EURO 34,9409 0.12%
ALTIN 2.426,72-0,13
BITCOIN 2168130-0,21%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

UZMAN DOKTOR ŞEYMA BAKİ KİMDİR?

UZMAN DOKTOR ŞEYMA BAKİ KİMDİR?

ABONE OL
Kasım 7, 2022 13:25
UZMAN DOKTOR ŞEYMA BAKİ KİMDİR?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ad826x90
ad826x90

Merhaba ben Dr. Şeyma Baki. 1989 yılında Isparta’ da dünyaya geldim. Dünyalar güzeli iki kız çocuğu annesiyim. 2014 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. Doktora eğitimimi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Aile Hekimliği üzerine yaptım. Doktora tezimi estetik operasyon talepleri olan kişilerin psikolojik alt yapıları üzerine araştırma yaparak tamamladım. Şu anda Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde uzman hekim olarak görev yapmaktayım. Palyatif bakım servisi, obezite polikliniği ve aile hekimliği polikliniklerinde aktif olarak hizmet vermekteyim.

Bütünsel tıbba olan ilgim nedeniyle mezoterapi, aromaterapi, kupa terapi alanlarında sertifikalar aldım. Aynı zamanda güzellik ve estetiğe olan merakımdan dolayı bu alanda çok sayıda eğitime katıldım ve medikal estetik alanında çalışmalarda bulundum. Tüm bu deneyimlerimi harmanlayarak kronik hasta yönetimi, ağrı palyasyonu, beslenme regülasyonu, stres yönetimi, fiziksel, estetik ve ruhsal güzellik açısından bütünsel olarak bir bakış açısı ile hasta değerlendirmesinde bulunarak tedavi planı oluşturmaktayım.

 

ad826x90

Sağlık; beden, ruh ve zihin açısından bir denge hali olarak tanımlanabilir. Bu yüzden hastalarımı biyopsikososyal açıdan değerlendirip problemin kaynağına inmek öncelikli yaklaşımımdır. Kişilerin aktif şikayetlerini belirleyen faktörler arasında genetik aktarımları, psikolojik alt yapıları, bulundukları sosyokültürel çevresi, yaşam koşulları ve tarzları sayılabilir. Bu bakış açısıyla kişileri her yönüyle değerlendirerek ve hayat kalitelerini bir adım öteye taşımaya çalışmak mesleğimdeki en büyük motivasyon kaynağım olmuştur.

Birçok kronik hastalığın tedavisinin temelindeki ilk adım yaşam tarzı değişikliğidir. Sağlıksız yaşam koşullarınız ve alışkanlıklarınız değişmedikçe çeşitli ilaçlar da kullansanız hastalıklarınızı yeteri kadar kontrol altına alamazsınız. Yaşam tarzı değişiklikleri; sağlıklı beslenme, uyku düzeni, stres yönetimi, kaliteli egzersiz gibi basamaklardan oluşmaktadır. Beslenme, uyku, egzersiz gibi temel ihtiyaçlar hayatımızda stresten hem etkilenebilen hem de onun, kontrol altına alınmasında rol oynayabilen önemli etkenlerdir.

Ruhsal sağlığımız hayat kalitemizi önemli oranda etkilediği gibi estetik ve bakımla ilgili taleplerde de belirleyici bir rol oynayabilir. Aynı şekilde kişisel bakımı yetersiz olan bir kişinin belki de altta yatan psikolojik bir problemi bulunabilir. Ayrıca kişilerin kendilerini güzel hissetmesi ya da bu konulardaki isteği hayat motivasyonu ve kişisel ruh halinin sağlığıyla direkt olarak ilişkili konulardır. Her kişi bulunduğu koşullar, sahip olduğu hastalıklar ve istekleriyle birlikte özel olarak değerlendirilmeli ve bu parametrelere göre kişilere tedavi planı oluşturulmalıdır.

Fiziksel güzelliğimiz ve ruh halinin güzelliğiyle birleştiği zaman anlam bulur. Kainatın kendi içindeki müthiş dengesi yanında insanın iç ve dış dengesinin sağlanması koşuluyla sağlıktan, huzurdan ve güzellikten bahsetmek mümkün olacaktır. Beraberce, el ele, sürdürülebilir, uygulanabilir bir yaşam modeli planlama, hayat yolculuğumuzu kaliteyle güzelleştirebilmek dileklerimle… Sağlıcakla kalın.

ad826x90

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.