DOLAR 32,4079 0.15%
EURO 35,2115 0.01%
ALTIN 2.322,800,17
BITCOIN 22961162,48%
İstanbul
16°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

FARAH ZEYNEP ABDULLAH’TAN TEPKİ

FARAH ZEYNEP ABDULLAH’TAN TEPKİ

ABONE OL
Aralık 5, 2022 15:23
FARAH ZEYNEP ABDULLAH’TAN TEPKİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ad826x90
ad826x90

İntihar eden genç kıza cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Musa Orhan’a hakaret ettiği para cezasına çarptırılan Ezgi Mola’ya destek veren Farah Zeynep Abdullah da davalık oldu. Orhan’ın şikayeti üzerine 2 yıla kadar hapsi istenen Abdullah, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Bir de sınır dışı edin istiyorsanız” diyerek tepki gösterdi.

Batman’da intihar eden İpek Er’e cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Uzman Çavuş Musa Orhan‘a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada, para cezasına çarptırılan Ezgi Mola’ya destek olmak için paylaşım yapan Farah Zeynep Abdullah hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Abdullah, hakkındaki dava kararının ardından sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Twitter hesabından yaptığı paylaşımla karara karşı çıkan genç oyuncu, “Bir de sınır dışı edin istiyorsanız. Tecavüzcüye şerefsiz dedik diye” ifadelerini kullandı.

 

ad826x90

Dava kapsamında ifade veren Farah Zeynep Abdullah, Musa Orhan’ın suç duyurusunun kötü niyetli ve maddi çıkar amaçlı olduğunu belirtip, “Paylaşım benim tarafımdan yapılmıştır. Ancak iddia edildiği gibi bu paylaşımın bir karalama kampanyası veya linç girişimiyle hiçbir şekilde ilgisi yoktur. Siirt’te zanlı Musa Orhan tarafından cinsel saldırıya uğradığını öne sürerek hayatına son veren İpek Er’in iddialarının adli tıp kurumunca hazırlanan raporla doğrulandığı görülmüş ve cinsel saldırı neticesinde intihar eden genç kıza ilişkin haberler tüm ülkede infial yaratmış ve beni de derinden sarsmıştır. İpek Er’e karşı yapılan bu cinsel saldırı neticesinde intihar etmesi, Musa Orhan’a ait spermin ölen İpek Er’in üzerinden çıkması ve Er’in intihar notunda yazılanlar sadece bende değil, toplum genelinde infial yaratmış ve büyük tepki uyandırmıştır. Oluşan bu tepki sonucunda da sosyal medyada binlerce kişi tarafından binlerce paylaşım yapıldığı görülmektedir. Tarafımca yapılan paylaşım her vicdanlı insanın gösterdiği tepkiden daha farklı değildir” dedi.

 

Soruşturmanın ardından Farah Zeynep Adullah hakkında Musa Orhan’a ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret’ ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle, Banaz Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

ad826x90

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.