DOLAR 32,4079 0.15%
EURO 35,2115 0.01%
ALTIN 2.322,800,17
BITCOIN 22961162,48%
İstanbul
16°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

İlhan Palut: “Son dakikada yenilmemek, 1 puan daha koymak bizim için kar oldu”
  • MAGAZİN BORSASI
  • SPOR
  • İlhan Palut: “Son dakikada yenilmemek, 1 puan daha koymak bizim için kar oldu”

İlhan Palut: “Son dakikada yenilmemek, 1 puan daha koymak bizim için kar oldu”

ABONE OL
Aralık 26, 2022 03:36
İlhan Palut: “Son dakikada yenilmemek, 1 puan daha koymak bizim için kar oldu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ad826x90
ad826x90

– İlhan Palut: “Son dakikada yenilmemek, 1 puan daha koymak bizim için kar oldu”

KONYA – Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Alanyaspor karşısında beklentilerini sahada alamadıklarını ve daha iyi olmaları gerektiğini belirterek, “3 puan istesek de en azından son dakikada yenilmemek, 1 puan daha koymak bizim için kar oldu” dedi.

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında Alanyaspor ile iç sahada 2-2 berabere kaldıkları maçın ardından açıklamalarda bulundu. Milli aradan sonra lige döndüklerini hatırlatarak sözlerine başlayan İlhan Palut, “Kendi sahamızda kazanmak hedefiyle çıktık ama ilk maçların zor olacağının, Alanyaspor’un da kolay bir rakip olmadığının bilincindeydik. Tam istediğimiz gibi başlayamasak da, bir penaltı golüyle öne geçtik. Aslında bizim için Alanyaspor takımına karşı büyük bir avantajdı. Çünkü Alanyaspor ilk golü yediği maçlarda oyun disiplininden kopabilen bir takımdı. Ama burada biz onları gerekli şekilde zorlayamadık. Çok pozisyonda vermezken, duran toptan gol yedik. Ondan sonra oyunu tekrar dengeledik. Topa sahip olmaya başladık. Burada maalesef bir kontra golüyle 2. golü yedik. Biliyorsunuz artık oyunlar dakika olarak çok uzuyor. Oyuncularım bir şekilde maçı çevirmek için çabaladılar ve yeniden penaltı golüyle beraberliği yakaladık. Geri kalan kısa süre 2 takım için de artık blokların koptuğu, 2 takımın da her an gol atabileceği bir durumda geçti. Bugün beklediğimizi sahada aldık mı? Hayır. Daha iyi olmalıyız. Ama 3 puan istesek de en azından son dakikada yenilmemek, 1 puan daha koymak bizim için kar oldu. Biliyorsunuz biz bay geçeceğiz, hafta içi maç oynamayacağız. 10 günlük süremiz var. Burada çalışmalara devam edeceğiz. Başka yapacağımız bir şey yok. Çalışıp daha iyi olacağız ve daha iyi performans göstereceğiz. Taraftarımızı 3 puanla sevindirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

“Oynanmayan sürenin tamamlanması taraftarıyım”

ad826x90

Dünya Kupası’nın ardından uygulanmaya başlanan yeni uzatma dakikaları hakkında konuşan Palut, “Strateji o anın skoruna çok bağlı. Mesela direkt toplar atmaya başladık. Aslında normal oyun stratejimizde bu yok. Ama 1 gol geride olunca ve zaman iyice daralınca bu yola da gidiyorsunuz. Bu şekilde de bir penaltı kazandık. Biz bugün gol attık diye söylemiyorum, tersi bizim başımıza da gelebilirdi. Belki Alanyaspor 3-1 yapabilirdi. Ben oynanmayan sürenin maçta bir şekilde tamamlanması taraftarıyım. Oyuncu değişikliklerini, VAR kontrollerini, frikik olduğu zaman baraj kurulmasını, penaltı atışlarını daha hızlandırırsak bu sefer de 12 dakikalık uzatmaya ihtiyaç duymayacağız. Belki 6-7 dakikayla işi kurtarmış olacağız. Genel manada oynanmayan sürenin eklenmesi benim açımdan ideal” diye konuştu.

ad826x90

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.