PRP Nedir? | Ne İşe Yarar?

PRP Nedir?

Platelet Rich Plasma (trombositlerden zengin plazma) kelimelerinin kısaltılması olan PRP kendi kanımızdan elde edilen trombosit bakımından zengin kan sıvısıdır. Uygulama yapılan bölgedeki cilt dokusunun hücresel üretimi düzenlenmekte, doku üretiminde artış ve canlanma sağlanmaktadır. İnce uçlu enjektör ile derinin altına uygulandığında yeni kollajen oluşumunu ve elastin artışını tetikler. Göz altı dahil tüm yüze uygulanan medikal bir işlemdir. Uygulama ile yüz, boyun, el ve vücuttaki ince çizgi ve kırışıklıkların giderilmesinin yanı sıra cilt gençleştirme, ciltteki akne ve leke izlerinin tedavisi amaçlanır.



PRP Nasıl Yapılır ?

Hastadan alınan az miktarda kan santrifüj edilerek trombositleri ayrıştırılır. Santrifüj işleminden sonra elde edilen trombositlerden zengin plazma, gerekli bölgelere uzman doktorumuz tarafından özel iğne ile enjekte edilerek uygulanır. Tedavinin canlandırıcı ve gençleştirici etkisi uygulamanın hemen ardından görülür.

 

PRP Ne İşe Yarar?

Farklı tipte PRP ürünleri genellikle yaraları iyileştirmek ve onarmak için enjeksiyonlar (aşılar) olarak verilir. Vücuttaki trombositlerin görevi, yaralandığında kanın pıhtılaşmasına yardımcı olmaktır. Trombositlerde bulunan sitokinler, yaraların onarılmasına ve iyileşmenin desteklenmesine yardımcı olabilir.



PRP İşlemi Hangi Sıklıkta Tekrarlanır?

Uzman doktorumuzun tarafından her hastaya özel bir tedavi planı belirlenmekle birlikte genellikle tedavinin yılda 3-4 kez tekrarlanması önerilir.
Diğer estetik uygulamaları ile kombine edilip etkisi arttırılabilecek bir tedavi yöntemidir. Cildin yapısına ve durumuna göre hekim tarafından belirlenen seanslar genelde 2-3 hafta aralıklarla 3-6 seans olarak uygulanır. 7-8 ay sonra idame seansı olarak işlem tekrar edilir.

 PRP İğnesi

Enjeksiyon sırasında ağrıyı en aza indirmek için 30 G iğne kullanılmasını öneriyoruz.

 PRP Tüpü

Enjeksiyon sırasında ağrıyı en aza indirmek için 30 G iğne kullanılmasını öneriyoruz.

 PRP Fiyatları

Vücut çok esnektir ve çoğu zaman kendi kendini iyileştirebilir, ancak bazen biraz yardıma ihtiyacı vardır. Çoğu hasta 2 veya 3 enjeksiyondan sonra olumlu, uzun vadeli sonuçlar görmektedir. Hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için 0212-706-09-09 telefon numaramızı arayabilirsiniz veya medicaclinic.com.tr sitemizi ziyaret edebilirsiniz