DOLAR 32,5155 -0.08%
EURO 34,9615 0.32%
ALTIN 2.433,000,42
BITCOIN 2077867-3,87%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Sivasspor-Antalyaspor maçının ardından – Alfons Groenendijk

Sivasspor-Antalyaspor maçının ardından – Alfons Groenendijk

ABONE OL
Kasım 2, 2022 23:36
Sivasspor-Antalyaspor maçının ardından – Alfons Groenendijk
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ad826x90
ad826x90

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında deplasmanda Demir Grup Sivasspor’u 2-0 mağlup eden Fraport TAV Antalyaspor’un teknik sorumlusu Alfons Groenendijk, maçı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Groenendijk, karşılaşmanın ardından Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki başarısından dolayı Sivasspor’u tebrik etti.

Sivasspor’un bu sezon zorlu bir fikstüre girdiğini ve doğru bir zamanda bu deplasman maçını oynadıklarını aktaran Groenendijk, “Hafta içerisinde çok iyi hazırlanmıştık ve rakibimize oranla daha fazla çalışma süremiz vardı. Takım defansı olarak çok iyi duruş sergilediğimizi düşünüyorum. Ancak öndeki üçlüye ayrı bir paragraf açacağım, çok iyi mücadele ettiler. Kendilerinden istediğimiz takım defansı anlamında bütün unsurları harfiyen yerine getirip takım defansına çok katkı sağladılar.” dedi.

Oyuncuları Haji Wright’ın takım defansını rahatlatan bir oyun sergilediğini dile getiren Groenendijk, 8 gole ulaşmasından dolayı futbolcuyu tebrik etti.

ad826x90

“İyi bir ivme yakaladık”

Takım performansının önemli olduğunu belirten Groenendijk, şunları kaydetti:

“Kollektif anlamda nasıl ve neler yapabileceğimiz önemliydi. Oynayan her bir oyuncunun iyi bir performans sağladığını düşünüyorum. Rakibe 90 dakika boyunca net gol pozisyonu vermediğimizi düşünüyorum. Kendi açımızdan bakacak olursak iki galibiyet üst üste iyi bir ivme yakaladık. Deplasman galibiyetini çok iyi bir galibiyet olarak tabir edeceğiz. İyi ivmeyi önümüzdeki Karagümrük maçına yansıtıp 3 puanla ayrılmak hedefindeyiz.”

Groenendijk, Sivasspor’un fikstür açısından dezavantajlı durumda olduğunu ve 1 haftada üç maç yaptığını vurgulayarak, “Bu ikinci maç oldu, üç gün sonra Avrupa’da bir maçları daha var. Bir çok oyuncu bu fikstürde zorlanabilir, biz bunları da hesaba katarak hafta içi ona göre hazırlandık.” dedi.

Sahada boş alan bırakmadıklarını aktaran Groenendijk, “Çünkü boş alan bıraksaydık çok tehlikeli silahlara sahip olabilirlerdi. O yüzden takım defansı olarak müthiş bir duruş sergilediğimiz düşünüyorum. Bu şansı kendilerine vermediğimiz için sahadaki mücadelemiz bu şekilde görünmüş olabilir. Kendi futbolumuzu yansıtmaya çalıştık ve rakibe de önlem aldık. Çok iyi bir galibiyet aldık.” diye konuştu.

ad826x90

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.