DOLAR 32,3792 0.17%
EURO 35,0232 -0.23%
ALTIN 2.324,510,23
BITCOIN 2264318-0,41%
İstanbul
14°

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

MASAJ VE BİYOENERJİ EĞİTMENİ GÖRKEM KURTULAN ANLATIYOR…

MASAJ VE BİYOENERJİ EĞİTMENİ GÖRKEM KURTULAN ANLATIYOR…

ABONE OL
Kasım 30, 2022 11:14
MASAJ VE BİYOENERJİ EĞİTMENİ GÖRKEM KURTULAN ANLATIYOR…
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ad826x90
ad826x90

BİYOENERJİ NEDİR?

 

Ben MASAJ ve BİYOENERJİ Eğitmeni Görkem Kurtulan, 9’lu yaşlarımda atıldığım “ilim” dünyasında anneminde desteğiyle eğitimler almaya başladım. Aldığım bu eğitimlerle, insanlara geçim sağlayabilecekleri bir meslek öğretme, onlara kendilerini geliştirip daha sağlıklı bir yapıda olmalarına imkan sağlayacak bir işletme açıp orada hem eğitmenlik hem de terapistlik yapabileceğim bir hayal ile yola çıktım. Kendimi ve insan bedenini anlamaya çalıştığım ergenlik dönemimde, fiziksel organizmadan öte tinsel varlıklar olduğumuzu fark edip bu konu üzerine araştırmalar yapmaya başladım. Bu araştırmalar aracılığıyla Biyoenerji ile tanıştım. Biyoenerji alanında birçok eğitmenden eğitimler aldım. Çeşitli rahatsızlıklar üzerine önce annemden başlayarak yakın çevremdeki insanlara öğrendiğim uygulamaları yapmaya başladım. Tedavi protokollerine ek olarak uygulanan bu metodun sağlığın geri kazanılması sürecinde kişiyi psikolojik olarak desteklemesi ve iyileşmeyi hızlandırması bu alana merakımı daha da arttırdı.

 

ad826x90

 

Biyoenerji’ye dair aldığım eğitimlerde, uygulamanın insan bedenine temas etmeden olması kafamda soru işaretleri oluşturmaya başladı. Bunun üzerine insan bedenini daha iyi tanımak için farklı eğitimler almak istedim. Sağlık Bilimleri alanında 2 üniversite programı bitirdim. 18 yaşına geldiğimde insanlarla iletişim biçimimin temasa dayandığını fark etmem üzerine meslek olarak masörlüğü seçtim. Masörlük alanında ilk eğitimimi Kıbrıs’ta tamamladım. Daha sonra Ayla ÖRSAN ’dan aldığım masaj eğitimiyle birlikte iki eğitimimi harmanlayarak uygulamaya başladım.

 

 

Biyoenerji ve masaj uygulamalarının birlikte kullanılması gerektiğini düşünerek, aldığım tüm eğitimleri birleştirip seanslar yapmaya başladım. İnsanları sağlıksız duruma getiren problemlerin alt sebebinin duygu olduğunu ve duyguların dokunma gibi en ilkel iletişim biçimimizle daha kolay anlatıldığını, her hastalığın duygusal bir nedeninin olduğunu, insan bedeninin kendi kendini iyileştirme gücünü ortaya çıkarmak için dokunma-dokunulma ikilisiyle en alt etmeni yok ederek iyileşme sağlanabileceğini düşünüyorum.

 

 

Dokunma farklı kültürlerde farklı anlamlar kazanmıştır. Kültürümüzde toplumun masaja bakış açısı sadece CİNSELLİK üzerine olduğu düşünüldüğünde, insanların bu bakış açılarını değiştirme ve kendilerini hatırlayacakları bir denklem buldum.

ad826x90

“DOKUNMA = TEMAS = VARLIK HİSSİ”

Verdiğim tüm eğitimlerde; öğrencilerime dokunmanın gücünü, doğru dokunmayı ve en önemlisi insanlarla dokunarak iletişim kurmayı öğretiyorum. Seanslarımda ise kişinin problemlerini en alt etmenden değiştirerek iyileştirmeyi hedefliyorum.

 

 

GEN BİYOENERJİ olarak, masaj ve biyoenerji alanında meraklılarına en üst düzeyde eğitimler verip, uygulayıcı olarak geçimlerini sağlayacakları bir meslek öğretmek istiyoruz. Aynı zamanda insanların ifade edemediği duygular ile kendi bedenlerinde oluşturdukları rahatsızlıkları gidermek üzerine seanslar yapıp insanın önemli olduğunu, kendilerini hatırlamalarını ve var olduklarını bilmelerini sağlıyoruz.

Uyguladığım metot sadece insanlardaki sağlıksız durumların iyileştirilmesinde değil, sağlıklı durumun da sürdürülebilmesinde kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Toplumumuzda dokunma ve dokunulma algısını değiştirebileceğim, masajın ve biyoenerjinin doğru bilgilerle farkındalığını arttırabileceğim öğrenciler yetiştirerek, temasla insanların kendi varlıklarını hatırlayacakları aynı zamanda sağlıklarını geri kazanacakları bir yer açmayı umuyorum.

“IŞIK OLUN”

ad826x90

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.