DOLAR 32,3666 0.14%
EURO 34,9681 -0.31%
ALTIN 2.324,240,22
BITCOIN 22779251,15%
İstanbul
14°

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Dünya Kupası finalinin hakeminden olay sözler! Fransızlar bir kez daha çıldıracak
  • MAGAZİN BORSASI
  • SPOR
  • Dünya Kupası finalinin hakeminden olay sözler! Fransızlar bir kez daha çıldıracak

Dünya Kupası finalinin hakeminden olay sözler! Fransızlar bir kez daha çıldıracak

ABONE OL
Aralık 24, 2022 05:36
Dünya Kupası finalinin hakeminden olay sözler! Fransızlar bir kez daha çıldıracak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ad826x90
ad826x90

Arjantin’in Fransa’yı yenerek Dünya Kupası’nın sahibi olduğu final maçında hakem Szymon Marciniak, Fransız taraftarların tepkisini çekmişti. Eleştirilere yanıt veren Marciniak, kural hatası yaptığı yönündeki iddiaları da kesin bir dille reddetti.

“OYUNUN RUHU, KURALLARIN ÖTESİNDEDİR”

Fransız basınının, Arjantin’in Messi ile bulduğu 3. gol sırasında yedek kulübesinden birçok Arjantinli futbolcunun sahaya girmesini gerekçe göstererek final maçının tekrarlanması yönündeki talebi karşısında hakem Marciniak, “Önemli olan oyunun ruhudur.” dedi.

Marciniak konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

ad826x90

“Fransızlar’ın attığı golde de benzer bir durum vardı. Mbappe skoru 3-3’e getirdi ve 7 tane Fransız yedek oyuncu sahaya girdi. Bu tür şeyleri, böyle maçlarda çok kovalamazsınız. Oyunun kuralları, ceza kanunu gibi değildir. Her şeyi tam anlamıyla uygulayamazsınız. En önemli şey, oyunun ruhunu korumanız. Korner direği olmadan maç oynanamaz. Diyelim ki korner direkleri bir sebepten ötürü kırıldı ve yedek de kalmadı. Ne yapacağım, Dünya Kupası finalini korner direği yok diye erteleyecek miyim? Oyunun ruhu, kuralların ötesindedir.”

Polonyalı hakemin açıklamalarının devamı şöyle:

“MBAPPE’YE MORAL VERMEYE ÇALIŞTIM”

“Oyuncuların bana maçtan sonra ne söyledikleri önemli, medyanın değil. Fransızlar maçtan sonra bana gelip teşekkür etti, birkaç kelime de konuştu. Hugo Lloris ve Olivier Giroud ile birkaç dakikalık sohbetler yaptık. Kylian Mbappe, maçtan sonra bana gelip sarıldı. Çok üzgündü ve hayal kırıklığı içindeydi ama bana gelerek ‘Teşekkür ediyorum’ dedi. Ben de ona sarıldım. Moral vermeye çalıştım. ‘Bu kupayı 4 yıl önce kazandın, yine kazanırsın, sen çok büyük bir futbolcusun.’ dedim.

“DÜNYA KUPASI FİNALİNİ BİRKAÇ KİŞİ YÖNETEBİLİR”

Pierluigi Collina, ‘Oyun kurallarını ezbere bilmek bir kişiyi hakem yapsaydı, dünyada 300 milyon muhteşem hakem olurdu’ demişti. Görüyorsunuz, dünyada 150 sayfalık kural kitabını ezbere bilen yüzlerce hakem var ama Dünya Kupası finalini yönetebilecek hakem sayısı sadece birkaç kişi…”

ad826x90

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.