DOLAR 32,5641 0.14%
EURO 34,8239 0.43%
ALTIN 2.416,33-0,66
BITCOIN 2153318-0,07%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda Rus ve Belarus bayrağının açılması yasaklandı
  • MAGAZİN BORSASI
  • SPOR
  • Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda Rus ve Belarus bayrağının açılması yasaklandı

Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda Rus ve Belarus bayrağının açılması yasaklandı

ABONE OL
Ocak 17, 2023 12:48
Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda Rus ve Belarus bayrağının açılması yasaklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ad826x90
ad826x90

Avustralya Açık 2023 Tenis turnuvasında dün Ukrayna ve Rus sporcular arasında oynanan maç sırasında saha kenarında Rus bayrağı açılması üzerine Ukrayna’nın Avustralya ve Yeni Zelanda Büyükelçisi yaptığı açıklamada olayı kınarken, Avustralya Tenis Federasyonu yetkilileri ise maçlarda Rusya ve Belarus bayrağının açılmasının yasaklandığını duyurdu.

Avustralya’nın Melbourne kentinde devam eden Avustralya Açık 2023 Tenis Turnuvası sırasında dün kadınlar tekli ilk tur maçında karşı karşıya gelen Ukraynalı Kateryna Baindl ile Rus sporcu Kamilla Rakhimova maçı sırasında saha kenarında Rus bayrağı açıldı. Avustralya Tenis Otoritesi olarak görev yapan Tenis Avustralya, olayla ilgili “Avustralya Açık’ta Rusya ve Belarus bayrakları sahada yasaklandı. İlk kararımız taraftarların onları (bayrakları) getirebileceği, ancak karışıklığa neden olacak şekilde kullanamayacağı şeklindeydi. Dün saha kenarında bayrak açılması olayı yaşadık. Yasak hemen yürürlüğe girecektir. Tenisin tadını çıkarmak için mümkün olan en iyi ortamı sağlamak için oyuncular ve taraftarlarımızla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA VE RUSYA BÜYÜKELÇİLİKLERİNDEN AÇIKLAMAUkrayna’nın Avustralya ve Yeni Zelanda Büyükelçisi Vasyl Myroshnychenko, Rus bayrağının açılması olayının hemen ardından “Bugün Avustralya Açık’ta Ukraynalı tenisçi Kateryna Baindl’in maçı sırasında halka açık bir şekilde Rus bayrağının sergilenmesini şiddetle kınıyorum. Tennis Australia’yı ‘tarafsız bayrak’ politikasını derhal uygulamaya çağırıyorum” açıklamasını yaptı.Rusya’nın Avustralya Büyükelçiliği ise yasak kararıyla ilgili yaptığı açıklamada “Rusya ve Belarus bayraklarının Avustralya Açık’ta sahada görünmesini yasaklama kararı, sporun kabul edilemez bir şekilde politize edilmesinin bir başka örneğidir” dedi.Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana Avustralya Açık’ta olduğu gibi, Rus ve Belaruslu sporcular, tarafsız bir beyaz bayrak altında yarışmaktadır.

ad826x90

ad826x90

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.