DOLAR 32,5674 0.07%
EURO 35,0279 0.44%
ALTIN 2.422,58-0,01
BITCOIN 2087964-3,76%
İstanbul
18°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Filenin Sultanları”nın unutulmaz voleybolcuları, yeniden sahalara döndü
  • MAGAZİN BORSASI
  • SPOR
  • “Filenin Sultanları”nın unutulmaz voleybolcuları, yeniden sahalara döndü

“Filenin Sultanları”nın unutulmaz voleybolcuları, yeniden sahalara döndü

ABONE OL
Ocak 18, 2023 03:12
“Filenin Sultanları”nın unutulmaz voleybolcuları, yeniden sahalara döndü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ad826x90
ad826x90

Türk voleyboluna hem milli takımlarda hem de kulüpler düzeyinde birçok başarı kazandıran eski voleybolcular, yeniden sahalara döndü.

Teşvikiye Akademi bünyesinde bir araya gelerek İstanbul Büyük Kadınlar Ligi’nde mücadele etmeye başlayan takımda; Neslihan Demir Güler, Esra Gümüş Kırıcı, Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu, Başak Türkoğlu Aydın, Nihan Güneyligil, Deniz Emen, Aslıhan Sinanoğlu, Burcu Güreş, Burcu Hakyemez Dal, Tuğba Çetin, Betül Tokgöz, Gülen Erman, Doğa Tekin, Burcu Yıldırım, Pınar Canseven, Pınar Peker ve Merve Nigri yer aldı.

Teşvikiye Akademi, ligin ilk haftasında Teşvikiye A ile Sarıyer’deki Mustafa Yener Spor Salonu’nda karşılaştı. Müsabakayı Teşvikiye Akademi; 25-13, 25-21, ve 25-16 tamamlanan setlerle 3-0 kazandı.

Şirinoğlu: “Bir telefon görüşmesiyle başladı”

ad826x90

Teşkiviye Spor Kulübü Voleybol Şube Sorumlusu Volkan Şirinoğlu, projenin mimarının Başak Türkoğlu Aydın olduğunu aktararak, “Bir telefon görüşmesiyle başladı. Bu görüşme geçen sezonun ortasında oldu. Başvurularımızda geciktiğimiz için bu sezon başlamak zorunda kaldı. Amacımız, altyapıdaki sporcularımızı Türk voleybol tarihinin en değerli sporcularının deneyimlerinden faydalandırmak. İlerleyen dönemde farklı sosyal sorumluluk projelerinin içinde yer almayı arzu ediyoruz.” diye konuştu.

Projenin ortaya çıkmasında öncülük eden Başak Türkoğlu Aydın, “Çok mutlu ve gururluyum. Eski takım arkadaşlarımla sahada yeniden ter dökmek benim için çok önemli. Efsaneler geri döndü.” ifadelerini kullandı.

Teşvikiye Akademi’de hem antrenör hem de oyuncu olarak yer alacak Esra Gümüş Kırıcı, “Yıllar sonra tekrar bu ekiple sahalara dönmek çok keyifli ve heyecan verici. İlk maçımızda herkeste çok tatlı bir heyecan var. Ben de başlarında antrenör olarak yer alıyorum. Benim için de çok değişik bir tecrübe olacak. Arkadaşlarımın hayali vardı. Bu ekip genç milli takımdan beri birlikte. Çok uzun seneler sonra aynı ekiple sahada olmak çok mutluluk verici.” değerlendirmesinde bulundu.

Neslihan: “Yeniden sahada olduğum için çok mutluyum”

Türk voleybolunun unutulmaz oyuncularında Neslihan Demir Güler, “Eski takım arkadaşlarımla yeniden sahada olduğum için çok mutluyum. Saha dışında zaten görüşüyorduk. Artık eski anılarımızı sahada da yaşıyoruz.” dedi.

Projenin Başak Türkoğlu Aydın sayesinde geliştiğini aktaran Neslihan, “Başak bizi bir araya topladı. Daha öncesinde de sık sık görüşüyorduk ama hiç voleybol oynama fikri gelmemişti. Onun sayesinde böyle bir işe kalkıştık.” şeklinde görüş belirtti.

Amaçlarına değinen Neslihan, “Kadınlar olarak istediğimiz zaman her şeyi başarabileceğimizi göstermek için sahaya çıktık. Takımda en son bırakan oyuncu benim. Yaklaşık 15 yıldır oynamayan arkadaşlarım var ama buna rağmen büyük bir özveri ile mücadele ediyorlar. Bu projenin bir parçası olmak, gençlerin de buna ilgi göstermesi çok değerli.” diye konuştu.

ad826x90

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.