DOLAR 32,4079 0.15%
EURO 35,2115 0.01%
ALTIN 2.322,800,17
BITCOIN 22961162,48%
İstanbul
16°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rusya Memleketler arası Küçük Futbol Dünya Şampiyonası’nı kazandı
  • MAGAZİN BORSASI
  • SPOR
  • Rusya Memleketler arası Küçük Futbol Dünya Şampiyonası’nı kazandı

Rusya Memleketler arası Küçük Futbol Dünya Şampiyonası’nı kazandı

ABONE OL
Mayıs 26, 2023 00:00
Rusya Memleketler arası Küçük Futbol Dünya Şampiyonası’nı kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ad826x90
ad826x90

Kocaeli’de düzenlenen Uluslararası Mini Futbol Dünya Şampiyonası’nda penaltılarda Libya’yı deviren Rusya şampiyon oldu. Türkiye ise turnuvayı dördüncü olarak tamamladı.

Dünyada ilk kez düzenlenen Uluslararası Mini Futbol Dünya Şampiyonası’na Kocaeli ev sahipliği yaptı. 19 Mayıs’ta başlayan turnuva bugün itibariyle tamamlandı. Mehmet Ali Paşa Doğu Kışla Spor Kompleksi’nde düzenlenen turnuvaya 16 ülke katıldı. Dört gruptan oluşan turnuvada çeyrek final ve yarı finallerin ardından final müsabakası oynandı. Son dörde Türkiye, Irak, Libya ve Rusya kaldı. Yarı finalde Türkiye Libya’ya Irak ise Rusya’ya elendi. Cihan Haspolatlı, Onur Öztonga, Murat Akyüz gibi eski futbolcuların kadrosunda yer aldığı Türkiye ile Irak arasında oynanan üçüncülük maçını kazanan Irak oldu.

Penaltılarla Rusya kupaya uzandı

Finalde ise Rusya ile Libya arasında kıran kırana bir mücadele sergilendi. Normal süresi 1-1 biten maç, uzatmalara kaldı. Uzatmalarda da taraflar yenişemeyince seri penaltı atışlarına geçildi. 5-4 kazanan Rusya, kupaya uzanarak turnuvanın şampiyonu oldu. Müsabakaların ardından düzenlenen seremonide kupasını kaldıran Ruslar, doyasıya eğlenerek şampiyonluğunu kutladı.

ad826x90

“Böylesi bir organizasyona imza attığımız için gerçekten onur duydum”

Turnuvanın organizatörlerinden Mehmet Açık, “Benim hayatım halı sahalarda geçti. Birçok turnuvalara katıldım, organizasyonların içinde yer aldım. Bu organizasyona başlarken gerçekten ben de böylesi bir ilgi olacağını asla beklemiyordum. Şunu da çok rahatlıkla söyleyebilirim; bu organizasyona katılan ülkelerden de bunu beklemiyordum. Özellikle Rusya dünya çapında bu tip organizasyonların şampiyon takımı. Ben eminim ki Rusya bugüne kadar yaşadığı şampiyonlukların en iyisini yaşadı. Gerçekten Türk seyirciler, Kocaelili seyirciler müthiş bir ev sahipliği yaptı. Ben kendi adıma böylesi bir organizasyona imza attığımız için gerçekten onur duydum. Aslında Türkiye yarı finalde elendiğinde biz final maçının sönük geçeceğini, fazla taraftar olmayacağını tahmin ediyorduk ama müthiş bir taraftar ve coşku vardı. Hatta iki tribünün olması da ayrıca güzel oldu” diye konuştu. – KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

ad826x90

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.