DOLAR 32,3269 0.23%
EURO 35,1760 0.12%
ALTIN 2.296,290,84
BITCOIN 22876000,46%
İstanbul
19°

AÇIK

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Son Dakika: New York’taki Türkevi’ne saldıran zanlı yakalandı

Son Dakika: New York’taki Türkevi’ne saldıran zanlı yakalandı

ABONE OL
Mayıs 26, 2023 16:30
Son Dakika: New York’taki Türkevi’ne saldıran zanlı yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ad826x90
ad826x90

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğunun bulunduğu, Türk vatandaşlarının Cumhurbaşkanlığı için oy kullandığı Türkevi binası 22 Mayıs günü saldırıya uğramıştı. Elinde demir levye ile gelen bir kişi binanın camlarını kırarak kaçmıştı.

SALDIRGAN OPERASYONLA YAKALANDI

Olayın ardından başlatılan soruşturmada zanlının Giresun nüfusuna kayıtlı Recep Akbıyık olduğu belirlendi. Akbıyık, ABD polisinin operasyonu sonucu yakalandı.

ad826x90

“BU TERÖRİSTİ BULMANIZ LAZIM”

Olayın ardından ABD makamlarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırganın bulunması çağrısı yapmıştı. Erdoğan, şunları söylemişti: “Türk Evi’nin camlarını kırdılar. Hani siz demokrattınız? Şimdi biz de buradan Amerika’nın yetkililerine şunu demeyecek miyiz; hadi bakalım hemen süratle bu teröristi bulmanız lazım, gereğini de yapmanız lazım. Acaba benzer durum Türkiye’de olsa buna nasıl bakacaksınız? Türk Evi’nin camlarını levye ile kıran bu teröristi bulmanız gerekiyor. Gereği neyse yapmaya hazırız.”

CAMLAR ZARAR GÖRMÜŞTÜ

Türkiye’nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, saldırı sonucu konsolosluk kapısının 2 camı ve 10 cephe camı olmak üzere toplam 12 camın hasar gördüğünü aktararak, “Olay anında New York Polis Teşkilatına anında haber verilmiş ve polis ekibinin olay mahalline gelmesi sağlanmıştır. Kimliği belirsiz fail, saldırıda kullandığı demir levyeyi arkasında bırakarak uzaklaşmıştır. Failin belirlenerek yakalanmasının beklendiğini yerel makamlara aktardık. ” ifadelerini kullanmıştı.

SUÇ DOSYASI KABARIK

Öte yandan Recep Akbıyık’ın Türkiye’deki suç dosyasının kabarık olduğu öğrenildi. Zanlının, geçen sene çıkış yaptığı Türkiye’de “yaralama, tehdit ve uyuşturucu bulundurma” nedeniyle adli sicil kaydı olduğu belirtildi.

ad826x90

ad826x90

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.