Demet Tuncer’den CIA İtirafı! “Ülkemi Satmam İçin Bana Teklif Yaptılar”

Ünlü oyuncu Demet Tuncer, Amerika'da okuduğu dönemde yaşadığı çarpıcı bir olayı ilk kez açıkladı. 2002-2019 yılları arasında yayınlanan "Çocuklar Duymasın" dizisindeki Mary karakteriyle tanınan Tuncer, ABD'de eğitim gördüğü sırada CIA’den aldığı bir teklifi gündeme taşıdı.

Eğitim ve Teklif

ABD’ye burs kazanarak 15 yaşında giden Demet Tuncer, burada United World College’dan (UWC-USA) tam burs aldı. Eğitiminin ardından Türkiye’ye dönen Tuncer, üniversitede siyasal bilgiler okurken ilginç bir teklifle karşılaştı. CIA'de analist olarak çalışan bir profesörden teklif aldığını söyleyen Tuncer, bu durumu şöyle anlattı: "Uluslararası güvenlik dersimize giren profesörle birkaç makalede çalıştık. İstihbaratın insan unsuruna olan merakımı fark etmiş olmalı ki, benimle çalışmaya devam etti. Kariyer haftasında, hocam bana ilginç bir soruyla yaklaştı: 'Demet, ajans için çalışmak ister misin?'"

Teklifin İçeriği

Tuncer, profesörün kendisini Merkez İstihbarat Ajansı'nın (CIA) neden istediğini açıkladığında durumu daha da kafa karıştırıcı hale geldi. Profesör, "Seni ülkende üst düzey bir bürokrat ya da diplomat yaparlar ve zamanı geldiğinde senden sadece tek bir şey isterler" dedi. Tuncer, bu teklifi düşündükçe midisinin bulandığını ve kabul etmediğini belirtti.

Aile Değerleri

Demet Tuncer, "Üzgünüm, ben ne ailemi ne de ülkemi satarım" diyerek ailesinin değerlerine olan bağlılığını vurguladı.