DOLAR 32,4450 -0.13%
EURO 34,7655 -0.61%
ALTIN 2.444,010,34
BITCOIN 20901311,00%
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Havuz kimyasalları ve güneş kremleri cildi tahrip edebiliyor

Havuz kimyasalları ve güneş kremleri cildi tahrip edebiliyor

ABONE OL
Ağustos 3, 2021 09:36
Havuz kimyasalları ve güneş kremleri cildi tahrip edebiliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ad826x90
ad826x90

Yaz aylarında deniz veya havuzda geçirilen sürenin uzaması ve güneşin etkisiyle cilt problemlerinin ortaya çıkma riskinin artmasına dikkat çeken Dr. Ebru Koç, “Özellikle havuz dezenfeksiyonu için kullanılan kimyasal maddeler cildimize oldukça zarar vermektedir. Güneşten korunmak ve bronzlaşmak için kullanılan kremlerin içerisindeki kimyasallar da tahmin edilenden daha büyük cilt tahribatlarına sebep olabiliyor” dedi.

Deniz tuzunun ciltte kuruluğa ve nem kaybına neden olduğunu hatırlatan Koç, “Denizin tuzlu suyu ile birleşen güneş ışınları uzun vadede ciltte aşırı kuruluk, nem kaybı ve çatlamalara sebep olabiliyor. Bunların önüne geçebilmek için ise bol bol su içmek ve cildi doğal yağlarla nemlendirmek gerekiyor” diye konuştu.

“CİLT BAKIMINA ÖZEN GÖSTERMEK GEREKİYOR”

Sıcak yaz günlerinde cildi nemlendirmenin önemine dikkat çeken Koç, “Cildinizi doğal olarak nemlendirmek isterseniz AksuVital Shiffa Home SheaButter yağı ve Hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz. Bu iki yağ cildinizi hem nemlendirir hem de soyularak kötü görünmesine engel olur. Güneşlendikten sonra duş almanız ve nemlendirici doğal yağlar kullanmanız, güneş altında nemini kaybetmiş cildinize nemini yeniden kazandırır ve rahatlamasını sağlar. Bu yağlar doğal olup soğuk sıkım yöntemi ile elde edilmiştir” ifadelerini kullandı.

ad826x90

Kaynak: Demirören Haber Ajansı

ad826x90

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.