DOLAR 32,3577 0.11%
EURO 34,9650 -0.31%
ALTIN 2.323,870,20
BITCOIN 22799651,28%
İstanbul
14°

AÇIK

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İç çamaşırı seçiminde ve kullanımında en sık yapılan 8 hata

İç çamaşırı seçiminde ve kullanımında en sık yapılan 8 hata

ABONE OL
Ağustos 24, 2021 04:24
İç çamaşırı seçiminde ve kullanımında en sık yapılan 8 hata
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ad826x90
ad826x90

1-Dantelli külot kullanmak

Dantelli iç çamaşırları pamuklu külotlardan daha şık görünse de ciddi sağlık risklerini beraberinde getirir. Dantel ve diğer sentetik kumaşlar teri kolayca emmediği ve nefes almadığı için bakteriler için mükemmel üreme alanı oluşturur.

Bu da cilt tahrişine ve çeşitli enfeksiyonlara yol açabilir. Pamuklu iç çamaşırı sevmiyorsanız en azından külot ağının pamuklu olduğundan emin olun. Böylelikle mantar enfeksiyonlarının gelişimini önlemiş olursunuz.

2-Spor yaparken yanlış iç çamaşırı seçmek

ad826x90

İç çamaşırınızın antrenman için uygun olduğundan emin olmak yerine şık spor kıyafetleri seçmek için çok daha fazla zaman harcıyorsanız dikkat! İç çamaşırınızı seçerken dar olanları tercih etmeyin çünkü nemi hapsederek cildi tahriş ederler.

Doğal kumaşlardan yapılmış ve sizi kısıtlanmayan iç çamaşırları tercih etmek en iyisidir. Spor sonrası iç çamaşırınızı değiştirmeyi unutmayın. Unutursanız vajinal akıntı ve ter, kaşıntıya yol açabilir.

3-Kurutma makinesine atmak

İç çamaşırlarınızı kurutmanın en hızlı yolu kurutucuya atmaktır. Ancak kurutma makinesi iç çamaşırlarınızı uzun süre kullanmanızı engelleyen sebeplerin başında geliyor.

Isı, kumaşın büzüşmesine neden olarak sizi sarkık ve şekilsiz görünen iç çamaşırlarıyla baş başa bırakabilir. İç çamaşırlarınızı mümkünse kurutma askısına serin, küçük olduklarından da kurumaları uzun sürmez.

4-Parfümlü deterjan kullanmak

Çamaşır yıkarken yapılan bir başka hata da iç çamaşırlarınızı buram buram parfüm kokan bir deterjan kullanmaktır.

Deterjanınızda bulunan bu yapay kokular, kızarıklıklara ve alerjik reaksiyonlara neden olup kaşıntıya yol açabilir. Bu bölgenin çevresindeki cilt daha hassas olduğundan kokusuz hipoalerjenik deterjan tercih edin.

5-Yanlış kesim iç çamaşırı tercih etmek

Bir iç çamaşırının modaya uygun olması veya iyi görünmesi, mutlaka size yakışacağı anlamına gelmez.

ad826x90

Size uygun olmayan iç çamaşırı, size yalnızca rahatsız edici izler yaratmakla kalmaz, aynı zamanda çeşitli cilt rahatsızlıklarına ve idrar yolu enfeksiyonlarına da neden olabilir.

6-Korse kullanmak

Elbise altına giyilen korse muhteşem görünmenizi sağlasa da sık kullandığınızda sağlığınıza ciddi zararlar verebilir.

Korse, vücudunuzu sıkıştırır ve mesanenize ekstra baskı uygular. Hatta uzun süreli ağrıya yol açabilen sinir sıkışmasına bile neden olabilir.

7-İç çamaşırıyla uyumak

İyi bir gece uykusu almak istiyorsanız iç çamaşırınız çıkarın! Araştırmalar vücudunuzun iç çamaşırından bir müddet bağımsız kalmasının, cildiniz için daha iyi olduğunu ve hatta kilo vermenize yardımcı olabileceğini gösteriyor.

8-Dikişli ve detaylı iç çamaşırı giymek

Dantel ve fırfır gibi pek çok küçük detay çamaşırınızı sevimli gösterse de dikişsiz iç çamaşırları seçmek teniniz için daha iyidir.

Dikişler boyunca dantel ve fırfır gibi pek çok küçük detay sevimli gösterse de dikişsiz iç çamaşırları seçmek teniniz için daha iyidir. Sıkı elastik bantlar cildi sıkıştırıp tahriş edebilir ve bu tahrişler derinleşirse sonunda yara izine neden olur.

ad826x90

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.