DOLAR 32,5611 0.22%
EURO 34,9840 -0.04%
ALTIN 2.445,860,40
BITCOIN 20912950,06%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Hollanda medyası: Manchester United Menajeri Erik ten Hag, Weghorst’un transfer edilmesini istiyor
  • MAGAZİN BORSASI
  • SPOR
  • Hollanda medyası: Manchester United Menajeri Erik ten Hag, Weghorst’un transfer edilmesini istiyor

Hollanda medyası: Manchester United Menajeri Erik ten Hag, Weghorst’un transfer edilmesini istiyor

ABONE OL
Ocak 9, 2023 15:36
Hollanda medyası: Manchester United Menajeri Erik ten Hag, Weghorst’un transfer edilmesini istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ad826x90
ad826x90

Hollanda medyası, İngiltere Premier Ligi’nin önde gelen takımlarından Manchester United’ın menajeri Erik ten Hag’ın, Beşiktaş’ın golcüsü Wout Weghorst’un transfer edilmesini istediğini yazdı.

AD gazetesi,  Manchester United’ın 30 yaşındaki Hollandalı forveti sezon sonuna kadar kiralamak istediğini ve Burnley ile anlaşmaya yakın olduğunu duyurdu.

Weghorst, Dünya Kupası’nda Hollanda formasıyla çeyrek finalde Arjantin’e 2 gol atmıştı.

Weghorst, Cumartesi günü oynanan Beşiktaş- Kasımpaşa maçında takımın ikinci golünü attıktan sonra formasındaki armayı öperek taraftarları selamlamıştı.

ad826x90

Hollanda medyası bu hareketi, “Beşiktaş’a veda” olarak yorumladı.

Hollanda Televizyonu’nda (NOS) yayımlanan “Studio Voetbal” ‘programının yorumcularından Arno Vermeulen, Manchester United Menajeri Erik ten Hag’ın, Weghorst’u kadroya dahil etmek istemesini, “Akıllıca bir hareket” olarak yorumladı.

United’ın “B planı” için oyuncusu olmadığını söyleyen Vermeulen, Weghorst’un her yerde oynayabilen bir futbolcu olduğunu ve Manchester United’in aradığı “gerçek forvet” olduğunu savundu.

Diğer yorumculardan John van ‘t Schip, Weghorst’un oyunu değiştirmek için ataklara büyük canlılık kattığını söyledi. İbrahim Afellay’a göre de, Weghorst, tam Manchester United’in aradığı forvet.

Van Hooijdonk: Weghorst’un İngiltere deneyimi çok da parlak değil

Hollanda Televizyonu’nun futbol yorumcularından, geçmişte de Fenerbahçe’de de forma giyen Pierre van Hooijdonk ise Weghorst’un İngiltere deneyiminin çok da parlak olmadığına işaret etti.

“Ten Hag’ın oldukça tehlikeli bir hamle yaptığını düşünüyorum” diyen van Hooijdonk, “Ten Hag, İngiltere’de, Burnley’de de top koşturan ve orada pek de etkili olamayan bir Hollandalı alıyor. İki gol attı ve takımı küme düştü. Orada damgalı bir isim olacak” görüşünü dile getirdi.

Hollanda Milli Takımı’nda 19 kez forma giyen  Wout Weghorst, ülkesinde Herakles Almelo takımında dikkatleri üzerine çekmişti.

Daha sonra AZ ve Wolfsburg’da da forma giyen Weghorst, Burnley’e transfer olmuş, takımının küme düşmesi sonrası Beşiktaş’a kiralanmıştı.

Beşiktaş Futbol Direktörü Ceyhun Kazancı, Kasımpaşa maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Weghorst neden taraftara veda etti, neden öyle bir hareket yaptı anlamadım. Şu an bizim futbolcumuz. Burnley ile sözleşmemizde devre arası geri dönmesini veya ayrılmasını içeren bir madde yok. Sözleşmemiz sezon sonunda bitiyor” demişti.

ad826x90

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.