DOLAR 34,1723 0.11%
EURO 37,2554 0.39%
ALTIN 2.985,441,07
BITCOIN 23491962,97%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:47

İMSAK'A KALAN SÜRE

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu: İstanbul Sözleşmesi Vurgusu
  • MAGAZİN BORSASI
  • DÜNYA
  • 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu: İstanbul Sözleşmesi Vurgusu

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu: İstanbul Sözleşmesi Vurgusu

ABONE OL
Ekim 14, 2024 13:42
61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu: İstanbul Sözleşmesi Vurgusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ad826x90
ad826x90

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, önceki akşam Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreniyle sona erdi. Sunuculuğunu Şebnem Dönmez’in üstlendiği gecede, Taner Ölmez ve Serkan Keskin’in yer aldığı Barabar Grubu’nun konseriyle etkinlik başladı.

Açılış Konuşmasında Önemli Vurgular

Festivalin açılışında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sinemanın toplumları dönüştürme gücünü vurgulayarak, 62. Altın Portakal Film Festivali’nin 7-16 Kasım 2025’te düzenleneceğini duyurdu. Böcek, ayrıca festivalde gösterilen filmlerin telif haklarının ödeneceğini belirterek sinema emekçilerine destek verdiklerini açıkladı.

En İyi Film Ödülü Mukadderat’a

Gecede, Nadim Güç’ün yönettiği “Mukadderat” en iyi film seçilirken, en iyi yönetmen ödülü “Ayşe” filmi ile Necmi Sancak’a verildi. Cahide Sonku Ödülü, “Gülizar” filmiyle Yağmur Ergül’e giderken, en iyi senaryo ödülü “Evcilik” filmiyle Ümit Ünal’a verildi.

Kadın Oyunculardan Etkileyici Mesajlar

Binnur Kaya ve Nur Sürer, en iyi kadın oyuncu ödülünü paylaştı. Sürer, ödülünü Yılmaz Güney için aldığını belirtirken, “Kadınlardan, çocuklardan, hayvanlardan, ağaçlardan elinizi çekin!” diyerek toplumsal bir mesaj verdi. Kaya ise, “Bu ödülü, hayatını sevdiklerine adayan tüm kadınlar adına almak isterim” şeklinde konuştu. İki oyuncu, sözlerini “İstanbul Sözleşmesi yaşatır” diyerek sonlandırdı.

ad826x90

Filistin ve İran’a Selam

“Gülizar” filminin yönetmeni Belkıs Bayrak, filmdeki cinsel taciz travmasını ele alarak ödülünü, mücadele eden kadınlara ve Filistinli kadınlara adadı. “Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması”nda Jüri Özel Ödülü, Nader Saeivar’ın “The Witness” adlı filmine verilirken, Saeivar, ödülünü İran’da özgürlük mücadelesi veren genç kızlara adadı.

Kısa Film Ödülü ve Sansüre Karşı Durma

En iyi kısa film ödülünü kazanan Cansu Baydar, “Altın Portakal tarihi boyunca sansüre karşı direnen sinema emekçilerine ev sahipliği yaptı. İstanbul Sözleşmesi yaşatır” dedi. Filmdeki başrol oyuncusu Lübnanlı Rahaf Armanazi ise ödülü, savaştaki halkı için aldığını belirtti.

  1. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, sinemanın gücünü ve toplumsal meselelere duyarlılığı bir kez daha gözler önüne serdi

kaynak: https://www.cumhuriyet.com.tr/

ad826x90

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk