DOLAR 34,2540 0.39%
EURO 37,2001 0.37%
ALTIN 2.988,011,15
BITCOIN 23208641,57%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail’in Vahşeti Devam Ediyor: Filistinlileri Canlı Kalkan Olarak Kullanıyor

İsrail’in Vahşeti Devam Ediyor: Filistinlileri Canlı Kalkan Olarak Kullanıyor

ABONE OL
Ekim 15, 2024 11:49
İsrail’in Vahşeti Devam Ediyor: Filistinlileri Canlı Kalkan Olarak Kullanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ad826x90
ad826x90

ABD merkezli New York Times, İsrail ordusunun Gazze’de sivil halkı nasıl canlı kalkan olarak kullandığını ortaya koyan çarpıcı bir haber yayınladı. Gazze’ye düzenlenen saldırılarda, İsrail askerlerinin kendi güvenlikleri için Filistinlileri tehlikeli bölgelere zorla gönderdiği iddia ediliyor.

Sivil Canlı Kalkan Kullanımı:

  • New York Times, İsrail ordusunun sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını belirtti. Gazete, “Kendi askerlerinin hayatını korumak için, ele geçirilen Gazze’lileri ölümcül alanlara gönderiyorlar,” ifadesini kullandı.
  • İsrail askerlerinin alıkoyduğu Filistinlileri, Hamas’ın pusu kurabileceği yerlerde keşif yapmak üzere zorla kullandıkları vurgulandı.

Bir Filistinlinin Hikayesi:

  • Mart ayında 17 yaşındaki Muhammed Şubeyr’in hikayesi dikkat çekti. İsrail askerleri, onu 10 gün boyunca alıkoyarak, Hamas’ın muhtemel tuzaklarına yönlendirdi.
  • Şubeyr, “Askerler beni bubi tuzaklı yere gönderdiler. Hayatımın son dakikalarını yaşadım,” dedi.

Askerlerden İtiraflar:

ad826x90
  • New York Times’a konuşan yedi İsrailli asker, Filistinlilerin canlı kalkan olarak kullanılmasının sıradan bir uygulama olduğunu belirtti. İddiaları destekleyen diğer yetkililer de bu durumun organize bir şekilde gerçekleştiğini doğruladı.

Uluslararası Hukuk Açısından Değerlendirme:

  • Bu tür eylemler, hem İsrail yasalarına hem de uluslararası hukuka aykırı. ABD Kara Harp Okulu’ndan Profesör Michael N. Schmitt, bu uygulamaların çoğu durumda savaş suçu olduğunu ifade etti.

Medya ve Araştırmalar:

  • Ağustos ayında Haaretz gazetesi, İsrail ordusunun Filistinlileri sistematik bir şekilde canlı kalkan olarak kullandığını ve bu durumun üst düzey subayların bilgisi dahilinde olduğunu rapor etmişti.
Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

ad826x90

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk