DOLAR 34,2338 0.33%
EURO 37,2220 0.42%
ALTIN 2.985,541,07
BITCOIN 23430252,36%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

18:27

AKŞAM'A KALAN SÜRE

İtalya, Arnavutluk’a İlk Göçmen Grubunu Göndermeye Başladı

İtalya, Arnavutluk’a İlk Göçmen Grubunu Göndermeye Başladı

ABONE OL
Ekim 15, 2024 11:39
İtalya, Arnavutluk’a İlk Göçmen Grubunu Göndermeye Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ad826x90
ad826x90

İtalya, Arnavutluk’ta kurduğu iki göçmen merkezi aracılığıyla ilk düzensiz mülteci grubunu göndermeye başladı. Bu adımla, İtalyan hükümeti, yasa dışı sığınmacıların ülke topraklarına girmesini engellemeyi amaçlıyor.

Son yıllarda düzensiz göçmenlerle mücadelede tartışmalı düzenlemelere imza atan İtalya, geçen kasım ayında İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama tarafından imzalanan bir anlaşma ile, İtalyan sahillerine gelen göçmenlerin Arnavutluk’a gönderileceğini belirtti. Anlaşmanın ardından Arnavutluk’un Shengjin ve Gjader şehirlerinde düzensiz göçmenlerin barınacağı iki tesis inşa edildi.

İtalya’nın düzensiz göçmenleri Arnavutluk’a taşımasını öngören anlaşma, bugün itibarıyla uygulamaya girdi. İtalyan donanmasına ait Libra gemisi, ilk düzensiz göçmen grubunu Arnavutluk’taki merkezlere taşımak üzere yola çıktı. Libra gemisinin, Akdeniz’deki Lampedusa Adası’ndan hareket ettiği ve çarşamba günü Shengjin Limanı’na ulaşmasının beklendiği bildirildi.

Göçmenler, Shengjin Limanı’na taşındıktan sonra ilk kontrol ve kayıt işlemlerinin ardından Gjader’deki eski askeri kampa yönlendirilecek. Bu kampta yaklaşık 1000 kişi kapasitesine sahip olan diğer merkezde kalacak olan göçmenler, iltica taleplerinin inceleme süreci tamamlanana kadar burada bekleyecek.

ad826x90

Uluslararası Af Örgütü’nün İtalya Şubesi, Arnavutluk’taki İtalyan göçmen merkezlerinin faaliyete geçmesine ilişkin endişelerini dile getirdi. Örgüt, anlaşmada öngörülen tedbirlerin, iltica hakkı ve güvenliklerin ihlali riski taşıdığını, keyfi gözaltı ve kişisel özgürlüklerin ihlali gibi insan hakları ihlalleri olabileceğini belirtti.

Başbakan Meloni, İtalya-Arnavutluk protokolünü, düzensiz göçmen gelişlerini caydırmak amacıyla kamuoyuna sundu. Ancak anlaşma, Avrupa merkezli sivil toplum kuruluşları tarafından eleştirildi ve tesislere yönelik “yeni bir Guantanamo” benzetmeleri yapıldı.

kaynak: https://www.ensonhaber.com/

ad826x90

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk