DOLAR 34,2920 0.5%
EURO 37,2001 0.38%
ALTIN 2.979,870,88
BITCOIN 23270811,15%
İstanbul
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:54

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İTÜ’nün Hibrit Roketi ‘İstikbal’, Fırlatma Testini Başarıyla Geçti

İTÜ’nün Hibrit Roketi ‘İstikbal’, Fırlatma Testini Başarıyla Geçti

ABONE OL
Ekim 15, 2024 11:59
İTÜ’nün Hibrit Roketi ‘İstikbal’, Fırlatma Testini Başarıyla Geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ad826x90
ad826x90

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bağlı Pars Roket Takımı, yerli ve milli olarak geliştirdikleri hibrit motorlu “İstikbal” roketinin fırlatma testini başarıyla gerçekleştirdi.

Proje Detayları:

  • İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Alim Rüstem Aslan’ın koordinatörlüğünde başlatılan proje kapsamında, iki yıl süren çalışmanın ardından “İstikbal” roketi, 15 Eylül’de Aksaray’daki Hisar Atış Alanı’nda fırlatıldı.
  • Pars Roket Takımı, sadece uzay mühendisliği öğrencilerinden değil, elektrik, elektronik, makine ve kimya gibi farklı disiplinlerden gelen öğrencilerden oluşmaktadır.

Hibrit Roket Teknolojisi:

  • Prof. Dr. Aslan, hibrit roket teknolojisinin, güvenli ve sık ateşleme imkanı sunarak devrim niteliğinde bir yenilik olduğunu vurguladı.
  • Türkiye’nin ilk hibrit roket uçuşunu gerçekleştiren takım, şimdiye kadar iki farklı hibrit motorlu roket fırlatmıştır.

Gelecek Hedefleri:

ad826x90
  • İTÜ Pars Roket Takımı Kaptanı Sudenaz Sofuoğlu, “İstikbal” roketinin yaklaşık 9 bin feet yüksekliğe ulaşacak şekilde tasarlandığını belirtti.
  • Gelecek hedefleri arasında, 30 bin feet yükseklik sağlayacak motor geliştirmek ve tüm üretim süreçlerini kendi atölyelerinde tamamlamak yer alıyor.

Ekip Çalışması ve Destek:

  • Sofuoğlu, projede tüm aşamaların İTÜ öğrencileri tarafından yürütüldüğünü ve Roketsan gibi özel firmaların destek sağladığını açıkladı.
  • “İstikbal” isminin, “İstikbal göklerdedir” sözüne atıfta bulunarak verildiği belirtildi.

kaynak: https://www.ensonhaber.com/

ad826x90

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk