DOLAR 34,2886 0.49%
EURO 37,2124 0.4%
ALTIN 2.979,740,87
BITCOIN 23264291,37%
İstanbul
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:54

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İngiltere’de Elektronik Sigara Patladı: 7 Yaşındaki Kız Çocuğu Gözünü Kaybetti
  • MAGAZİN BORSASI
  • DÜNYA
  • İngiltere’de Elektronik Sigara Patladı: 7 Yaşındaki Kız Çocuğu Gözünü Kaybetti

İngiltere’de Elektronik Sigara Patladı: 7 Yaşındaki Kız Çocuğu Gözünü Kaybetti

ABONE OL
Ekim 17, 2024 12:58
İngiltere’de Elektronik Sigara Patladı: 7 Yaşındaki Kız Çocuğu Gözünü Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ad826x90
ad826x90

İngiltere’de meydana gelen trajik bir olayda, 7 yaşındaki Ruby Grainger, patlayan bir elektronik sigara nedeniyle bir gözünü kaybetti. Olayın ardından protez göz takılabilmesi için bağış kampanyası başlatıldı.

Patlama Anı
Ruby Grainger, sokakta yürürken aniden patlayan bir elektronik sigaranın parçalarının yüzüne sıçraması sonucu yaralandı. Acil olarak hastaneye kaldırılan küçük kız, yaşadığı şok edici olayla ilgili ailesinin yaşadığı büyük acı dikkat çekiyor.

Anne Grainger’ın Açıklamaları
Ruby’nin annesi 32 yaşındaki Ciara Grainger, “Minibüse doğru yürüyorduk. Aniden yüzüne bir şey çarptı. Sadece çığlıklar duydum. Yüzünden kan fışkırıyordu” diyerek olayın dehşetini anlattı. Kızının gözünün çıkarıldığını öğrenen Grainger, yaşadıkları zorlu süreci şöyle ifade etti: “Patlamalar görmüşler ama tüm gözünü, göz çukurunu, her şeyini kaybetmiş. Bir anda hayatımız mahvoldu.”

Göz Hasarının Sebebi
Doktorlar, göz hasarının elektronik sigaranın pil asidinden kaynaklandığını düşündüklerini ve “göz küresinin patates püresi gibi olduğunu” belirtti. Ruby’nin göz çukurunun 6 hafta içinde iyileşmesini uman doktorlar, protez göz takılması için bağış kampanyasının başlatılmasını önerdi.

ad826x90

Bağış Kampanyası
Ruby’nin protez göz takılması için gerekli masrafların karşılanabilmesi amacıyla başlatılan bağış kampanyası, toplumun dikkatini çekerken, yaşanan olayın ciddiyetine dair farkındalığı artırmayı hedefliyor. Elektronik sigaraların tehlikeleri bir kez daha gündeme geldi.

Kaynak:En Son Haber

ad826x90

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk