DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2073272-1,25%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Kasapoğlu, Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nin jüri toplantısına katıldı
  • MAGAZİN BORSASI
  • SPOR
  • Bakan Kasapoğlu, Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nin jüri toplantısına katıldı

Bakan Kasapoğlu, Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nin jüri toplantısına katıldı

ABONE OL
Aralık 22, 2022 17:36
Bakan Kasapoğlu, Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nin jüri toplantısına katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ad826x90
ad826x90

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 22 yıllık süreçteki tesis devriminin ve muhteşem altyapının güçlü bir şekilde meyve verdiğini söyledi.

Bakan Kasapoğlu, Levent’teki Hyatt Centric Otel’de, 69. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nin jüri toplantısına katıldı.

Ödül töreninin gelenekselleşen bir çalışma olduğunu belirten Kasapoğlu, “Bu çalışma, bize her yıl Türk sporundaki değişimi, başarının her geçen gün perçinleşmesini gösteriyor. Büyük bir mutluluk tablosu. Listede sporcu çeşitliliğini görüyoruz. Kadın sporcu sayısındaki artışı görüyoruz. Daha önce isim bulmakta zorlandığımız branşlardaki artık zenginliği görüyoruz.” diye konuştu.

Bu yıl şu ana kadar milli sporcuların 5300 madalya kazandığını hatırlatan Kasapoğlu, “Kadınıyla, erkeğiyle, engellisiyle ilerlemeyi görüyoruz. Türk sporunun önünün açık olduğunu gösteriyor. Son 22 yıllık süreçteki tesis devriminin ve muhteşem altyapının ne kadar güçlü bir şekilde meyve verdiğini gösteriyor. İnanıyorum ki önümüzdeki süreç tüm branşlarda başarılarımızla artık en zirvede olduğumuz, kadınıyla, erkeğiyle, engellisiyle iddiamızı güçlendirdiğimiz bir süreç olacak.” ifadelerini kullandı.

ad826x90

Bakan Kasapoğlu, 69. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nde tüm adaylara başarılar dileyerek, şunları kaydetti:

“2022, Türkiye’nin spor turizmindeki markasını yine çok güçlü bir şekilde ortaya koyduğu bir yıl oldu. İslam Oyunları, Göçebe Oyunları, Avrupa Spor Bakanları Zirvesi. Zirveye 45’ten fazla ülke katıldı. Adeta bir spor buluşması şöleni Türkiye’de gerçekleşti. ve inanıyorum ki Türkiye, spor turizmiyle, erişimi 85 milyona yayan fırsat anlayışıyla, fırsat eşitliği ilkesiyle ortaya konan projelerle, yüzmeden cimnastiğe, cimnastikten güreşe, güreşten okçuluğa her branştaki iddiasını en güçlü şekilde ortaya koyacak. Biliyorsunuz özellikle eğitimde çok ciddi hamlelerimiz var. Spor okuyan öğrencilerimiz, üniversiteyi bitirmeden iki dönemlerini bakanlığımızın tesislerinde stajyer öğrencisi olarak tamamlayacaklar. ve yine Milli Eğitim Bakanlığı’yla gerçekleştirdiğimiz yeni çalışmayla artık ilkokuldan mezun olmadan her bir gencimiz bir lisansla mezun olacak. Antrenörlerimiz tesislerde ilkokul öğrencilerine en az bir branş öğretecekler.”

Büyükekşi: “Yabancı sayısıyla ilgili bir değişiklik gündemimizde değil”

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi de bu yıl 69’uncusu düzenlenen ödül törenini düzenleyenleri kutladı.

Büyükekşi, yabancı futbolcu sınırlamasıyla ilgili soru üzerine, “Şu anda gündemimizde yok. Biliyorsunuz bu hafta sonu ligler başlıyor. Bu transfer döneminde yabancı sayısıyla ilgili bir değişiklik gündemimizde değil.” dedi.

Süper Lig’de bu haftaki hakem atamalarının kulüp başkanlarının katılımıyla yapılmasını da değerlendiren Büyükekşi, “Türkiye’de ilk defa böyle bir şey oldu. Bütün başkanlarımızı çağıracağımızı ve onlarla beraber atamayı yapacağımızı söylemiştik. Hatta bir adım ileri gittik. Hangi takımın birbiriyle maçı varsa, iki başkan bir araya geldi. Birlikte tuşa bastılar. ve olayın ne kadar şeffaf, ne kadar doğru yapıldığını kendi gözleriyle de gördüler. Çünkü kriterlerimiz var. Önce onlara bir sunum yaptık. Daha sonra o hakemin o maça niye atandığı veya diğer hakem niye atanamadığının hepsinin algoritmada cevaplarını verdik, gösterdik. Herkes gayet memnun. Bundan sonrasında önemli olan futbolun marka değerini artırabilmemiz.” şeklinde görüş belirtti.

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ise jürinin her yıl kadın üyelerin katılımıyla daha da büyüdüğünü belirterek, “Çok güzel bir toplantı oldu. Branşlardaki adayları tespit ettik. Gillette olarak 8 yıldır Milliyet ile beraberiz. Geçen yıl 5 milyonun üzerinde oy kullanıldı, bunu geçmek istiyoruz. Türkiye’ye mal olmuş bir ödül töreni. Her oy bir desteğe dönüşüyor, bu bizim için önemli. Her oy karşılığı Gillette olarak spor ekipman desteği veriyoruz.” diye konuştu.

ad826x90

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.