DOLAR 32,4570 -0.11%
EURO 34,7442 -0.68%
ALTIN 2.437,650,07
BITCOIN 2068477-0,81%
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

A Milli Erkek Hentbol Takımı’nın Avrupa Şampiyonası için ümidi tükenmedi
  • MAGAZİN BORSASI
  • SPOR
  • A Milli Erkek Hentbol Takımı’nın Avrupa Şampiyonası için ümidi tükenmedi

A Milli Erkek Hentbol Takımı’nın Avrupa Şampiyonası için ümidi tükenmedi

ABONE OL
Aralık 29, 2022 13:48
A Milli Erkek Hentbol Takımı’nın Avrupa Şampiyonası için ümidi tükenmedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
ad826x90
ad826x90

A Milli Hentbol Takımı Başantrenörü Okan Halay, elemeleri geçerek 2024 Avrupa Şampiyonası’na katılacaklarına inandığını söyledi.

Okan Halay, 2024 Avrupa Şampiyonası elemeleri öncesi yaptıkları kamp çalışmalarını AA muhabirine değerlendirdi.

Kampta öncelikli amaçlarının; oyuncuların hazırlık düzeyini artırmak ve milli takım havuzunu genişletmek olduğunu belirten Halay, “Şu an kamp dönemi iyi geçiyor. Oyuncularımızın yorgunluğu olduğunu söyleyebilirim. Çünkü lig periyodundan geldiler. Onlar için de gerçekten özellikle psikolojik anlamda zorlu bir periyot ama şu anda çalışmalarımız iyi gidiyor. Amacımız 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Lüksemburg, Portekiz ve Kuzey Makedonya ile oynayacağımız maçlara tam hazır olmak.” diye konuştu.

Geçen sezon Portekiz ve Kuzey Makedonya’ya karşı iki maçı da kaybettiklerini anımsatan Halay, şöyle devam etti:

ad826x90

“2024 Avrupa Şampiyonası’na gitme umudumuz devam ediyor. Önümüzdeki iki Lüksemburg maçı ile Portekiz veya Kuzey Makedonya maçlarından da birini kazanmamız halinde, 2024 Avrupa Şampiyonası’na gitme şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum. Gerçekten çok zorlu bir periyot. Çok zorlu maçlar olacağının ben de farkındayım. Çünkü ligimizde maçların temposunun, maçların arka arkaya gelmesinin oyuncularımızı biraz zorladığını söyleyebilirim. Bu tempoya ayak uydurabilmek kolay değil. Özellikle psikolojik anlamda çok fazla desteğe ihtiyaç duyduğumuzu söylemek yanlış olmaz.”

“Seyirci desteğinin artarak devam etmesini diliyorum”

Halay, 2023 sezonunda Avrupa Şampiyonası elemeleri bittikten sonra, 2025 Dünya Şampiyonası elemelerinin başlayacağını dile getirerek, “Ardından da 2026 Avrupa Şampiyonası elemeleri başlayacak. Onların hazırlığı için özellikle haziran ayı itibarıyla lig bittikten sonra yine oyuncuları kampa alarak biraz daha milli takımda ezbere yönelik çalışmalar yapmak istiyoruz.” dedi.

Yurt içinde oynadıkları maçlarda vatandaşların daha fazla destek olması için çağrıda bulunan Halay, “Bizim tek hedefimiz var, o da Türkiye’deki maçlarımızdan galibiyet alabilmek, alabileceğimiz puanların hepsini toplayabilmek. Lüksemburg ile ilk maçımızı 8 Mart’ta deplasmanda, ikinci maçımızı 12 Mart’ta Türkiye’de oynayacağız. İki Lüksemburg maçından da kesinlikle galibiyet hedefliyoruz. İnşallah bunda da başarılı olacağız. İçerideki Lüksemburg maçımız Konya’da oynanacak. Konya’daki İslami Dayanışma Oyunları’nda oynadığımız yarı final maçımızda iyi bir seyirci desteği vardı. İnşallah seyirci desteğinin artarak devam etmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kanberoğlu: “En iyi üçüncü olarak gruptan çıkmak istiyoruz”

Beykoz Belediyespor oyuncusu ve A Milli Erkek Hentbol Takımı Kaptanı Samet Kanberoğlu, “Kampımız çok eğlenceli ve güzel geçiyor. Testlerimizi verdik. Eksik yanlarımıza çalışıyor, rakibimizi analiz ediyoruz. Önümüzde hem deplasmanda hem de evimizde Lüksemburg maçları var. En iyi şekilde hazırlanıp, iki galibiyet almak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Avrupa Şampiyonası’na katılma hedefiyle ilgili milli sporcu, “Bu yola inanarak çıktık. Çalışmalarımızı da bu yönde sürdürüyoruz. İnanıyoruz ki Lüksemburg maçlarını kazanıp, deplasmandaki Kuzey Makedonya veya evimizde oynayacağımız Portekiz maçlarından da bir galibiyet alıp, en iyi üçüncü olarak gruptan çıkabiliriz. Bu güce sahibiz. Genç bir kadroyuz ve hem avantajlarımız hem de dezavantajlarımız var. Ancak biz dezavantajları avantaja çevirip, 2024 Avrupa Şampiyonası’na katılmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Seyirci desteğiyle takımın bir kişi fazla olduğunu vurgulayan Samet, “Hentbolseverlerin desteğine ihtiyacımız var. Taraftarlarla birlikte tüm sporcu camiası daha güçlü oluyor. Evimizdeki maçları dolu tribünler önünde oynayıp, kazanmak istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Milli sporculardan Alperen Arabacı da “Elemeler için kamptayız. Amacımız Lüksemburg maçlarını kazanıp, grupta avantajlı hale gelmek. Şu an kampta oldukça iyi çalışıyor, büyük gayret sarf ediyoruz. Keknik ekiple birlikte umarız maçlarımızda güzel bir sonuç elde edeceğiz.” dedi.

Türk hentbolunun geleceğinden ümitli olduğunu aktaran Alperen, “Genç bir jenerasyona sahibiz. Hem ligde hem de milli takımda kendimizi geliştirerek Avrupa’daki takımlara denk hale gelebileceğimize inanıyoruz. Hepimizde bir potansiyel var. Bu potansiyeli çalışarak geliştirdiğimiz zaman, Avrupa seviyesine erişeceğimize inanıyorum.” diye konuştu.

ad826x90

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
rk
rk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.